Известие

Collapse
No announcement yet.

каква да е 147/156?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• каква да е 147/156?

Колеги продадох типото и в момента съм в размисъл, бих искал да ми помогнете, четох доста за потдръжка ,цени и т.н. на тези два модела но ми се ще да получа мнение от 1 ръка. Какво ще ми препоръчате 147 или 156 и бензин или дизел като специално за бензиновите съм се насочил към 2.0 или 1.6 120к.с. при 147, а за дизела 2.4JTD -156 1.9-147. Интересуваме как се държат тези модели като цяло , кой са им слабите места,как е вървенето, разхода, 2.0 подлежи ли на доработки(в смисъл без смяна на бутала и т.н.)и какъв би бил резултата. Мисълта ми е ако взема дизел да сложа и чип знам че вдига около 30% к.с. но какъв е реалния ефект?
    FIAT TIPO 2.0i.e.
    www.stzcarfans.com/forum

156-ци има на всеки светофар по 2 останалите подробности лично мен не ме вълнуват. Другите да кажат.

пп. Ако е някоя много наточена 156 е друга бира ..
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Зависи къде смяташ да я караш. Ако ти трябва градска кола- 147 е добър избор. Ако ти трябва за каране извън града и по завои- 156. 147 е по нестабилна от 156 при по високи скорости и в завои. Казвам го от опит.
      Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
      sprint tropheo
      155/1.8
      156/2.0 Selespeed

Comment

Между 156 и 147 и аз се двоумих, избрах 156 и не съжалявам. 147 ми идва мъничка, не че 156 е много голяма, но има багажно пространство, с което 147 не може да се похвали.
        За избора на двигател мога да ти кажа защо избрах този с който съм (2.4JTD). За бензиновите мотори 1.6 е слаб и за двете коли (156 и 147), а 2.0 е с разход, който не мога да си позволя. Като среден вариант е 1.8, при него разхода е по-приемлив но и 'конете' са по-малко. За дизелите: 1.9JTD най-силната му страна е разхода, но като динамика ... без чипче не си струва. За това избрах 2.4 JTD! Не крия че и той си има минуси - това е голямото тегло и по-скъпата подръжка сравнение с бензиновите двигатели.
        Дано да съм ти помогнал
        Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

Първоначално публикувано от soulkeeper Покажи съобщение
          Колеги продадох типото и в момента съм в размисъл, бих искал да ми помогнете, четох доста за потдръжка ,цени и т.н. на тези два модела но ми се ще да получа мнение от 1 ръка. Какво ще ми препоръчате 147 или 156 и бензин или дизел като специално за бензиновите съм се насочил към 2.0 или 1.6 120к.с. при 147, а за дизела 2.4JTD -156 1.9-147. Интересуваме как се държат тези модели като цяло , кой са им слабите места,как е вървенето, разхода, 2.0 подлежи ли на доработки(в смисъл без смяна на бутала и т.н.)и какъв би бил резултата. Мисълта ми е ако взема дизел да сложа и чип знам че вдига около 30% к.с. но какъв е реалния ефект?
          Колите са почти еднакви като мотори,окачване и поддръжка така че там не се различват 156 се произвежда от 1997 а 147 от 2001 вземай която ти хареса и ти допада.
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от soulkeeper Покажи съобщение
            ...Какво ще ми препоръчате 147 или 156 ...?
            Колега, най-добре първо да си уточниш приоритетите - за какво ще я ползваш тъз бегачка и къде.
            Едната е идеална за града, другата - не толкова ...
            Едната е идеална за семеен автомобил, другата - не толкова ... и т.н. Бензина има едни предимства, дизела - други...
            И двете дават доста кеф, поддръжката им е аналогична като цени...

Но най-важното е, че си избрал "правата вяра"

Comment

За двигателите въпроса е изяснен.
              За екстериор и интериор решението е твое.
              ВИНАГИ ТРЯБВА ДА ИМА НЯКАКЪВ КОМПРОМИС ОТ ТВОЯ СТРАНА
              Хората отдавна са казали : " Жена и кола се вземат с късмет. Като видиш че не се чувстваш добре и двете подлежат на смяна! "

Късмет и успех !
              Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
              Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Ако е за града,156-цата има много голям радиус на завиване,трудно се маневрира в тясни улици,от опит казвам.И за в града съм с Пунто и сити-режим.
                TIPO 2.0 91g.
                PUNTO 1.2 04 g.
                156 1.8 TS 00g

Comment

156 2.0 ТС
                  Alfa Romeo 156 2.0TS

Comment

А 166 ?

156 SW '02

Comment

Първоначално публикувано от Lqnkata Покажи съобщение
                      1.9JTD най-силната му страна е разхода, но като динамика ... без чипче не си струва. За това избрах 2.4 JTD!
                      Май не си карал 16 волтовия JTD на 1.9 и затова така говориш
                      И без чип ще бие твоята

Колега,
                      каквато кола ти харесва, такава си вземи Когато избирах моята имаше 2 една до друга. Погледът ми се спря на тази и повече не исках да гледам другата така, че сърцето каквото каже
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
                        Май не си карал 16 волтовия JTD на 1.9 и затова така говориш
                        И без чип ще бие твоята ...
                        Аз съм сравнявал 147 и 156, които са близки по години. А ако говорим за 1.9 и 2.4 2007г малкия двигател печели единстено, че "конете" са му под прага и не се плаща допълнително както при 2.4.
                        А иначе за това, че сърцето избира... си прав. Когато си купувах кола имах 12 обяви които бях харесал и посетих. Докато въртях видях сегашната ми и повече никоя друга не ме интересуваше...
                        Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

седни в 156 и погледни таблото пред теб и ще си отговориш сам на въпроса. от към двигател - взимай възможно най-мощният!
                          Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Първоначално публикувано от pent Покажи съобщение
                            седни в 156 и погледни таблото пред теб и ще си отговориш сам на въпроса. от към двигател - взимай възможно най-мощният!
                            Що бе, и на 147 не й е лошо таблото. А за двг-то съм напълно съгласен.
                            2014: Deutschland über alles

Comment

Според мен колегата трябва първо да реши в кой сегмент кола иска да си вземе. 147-цата е с един сегмент по надолу от 156-цата. Да сравняваш 147 със 156 е все едно да сравняваш 156 със 166, или BMW 3-ка с BMW 5-ца.
                              Аз съм твърдо за 156. По комфортна е - обслужването е същото, стои по добре на пътя.
                              Last edited by pininfarina; d.m.y г., 22:40.
                              sigpic
                              Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                              Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Working...
                              X